Sponsoring

Spirit Racing Team

 Wat is Spirit Racing?

Spirit Racing is een team van 24 enthousiaste liefhebbers die al jaren gezond verslaafd zijn aan autoracen. En dan niet als toeschouwer, supporter of op de computer. Nee, Spirit doet actief mee aan autoraces op circuits van internationale allure, zoals Zandvoort en het TT-circuit van Assen (NL), Francorchamps en Zolder (B), Hockenheim, Nürburgring, Oschersleben (D), Donnington en Silverstone (GB).

Passie!
Spirit Racing is een bijzonder team met een bijzondere passie. Ieder teamlid is een bevlogen liefhebber van deze prachtige sport, waarin alleen prestaties geleverd kunnen worden als het teamwork volledig klopt. Wij zijn gepassioneerde liefhebbers van deze snelheidssport die allemaal besloten hebben nu eens niet alleen ernaar te kijken, maar ook eraan te ‘doen’. Het teamwork, de kameraadschap, het samen gáán voor één doel zijn de bindende factor van ons team.

Samenstelling Spirit Racing
Spirit Racing bestaat uit een zorgvuldige mix van uiterst deskundige technici, data- en communicatiespecialisten, managers, maar ook koks, fotografen, filmers en PR-mensen en, inderdaad, coureurs. Stuk voor stuk uitblinkers in hun discipline. Zo springen niet alleen onze raceprestaties in het oog. Onze vaste coureurs zijn Rob Nieman en Frank Bédorf. Rob rijdt al vanaf de oprichting van het team races bij ons. Frank is 8 jaar geleden bij het team gekomen, en heeft in Machiel Kars al drie jaar een sterke teamgenoot.

Onze racewagens - eigen innovatie
Spirit Racing rijdt met race-Clio´s III van Renault. Dit zijn ´af-fabriek´ complete racewagens met een 2-liter motor met standaard zo´n 200 pk aan boord en uitgerust met een sequentiële versnellingsbak. Maar Spirit Racing zou Spirit Racing niet zijn wanneer er niet talloze verbeteringen aan de wagens zijn aangebracht. Zo is de motor doorontwikkeld en geheel opnieuw opgebouwd, waardoor hij 20 pk meer levert. We rijden met een door Intrax ontwikkeld onderstel die de wegligging nog verder verbetert. De carrosserie is waar mogelijk vervangen door plaatwerk van carbon. In de cockpit is een indrukwekkend instrumentarium ingebouwd, waarmee de coureur allerlei extra functies in de gaten kan houden, zoals bijv. de rondetijden en de regeling van de toegestane maximum snelheid tijdens de pitstops. Ook datalogging en meervoudige communicatie ontbreken niet.

Wat voor races rijdt Spirit Racing?
Intussen rijden we al een aantal jaren in de Supercar Challenge. Hierin komen de snelste toerwagens in diverse klassen aan de start. In deze series worden geen sprintraces van bijv. 8 of 12 ronden gereden, maar endurance-races (minimaal een uur per stuk). Met deelnemers uit NL en de rest van Europa. Spirit Racing zal in 2013 uitkomen in de sport klasse.

Exposure
Niet alleen het acteren op dit hoge toerwagenniveau is een aantrekkelijk aspect voor Spirit Racing, maar ook de meer dan imponerende toeschouwersaantallen en de TV-verslagen ( iedere zondag om 12.00 uur op SBS-6) van onze races bewijzen dat het hier gaat om serieuze autosport.

De exposure, en daarmee de aantrekkelijkheid voor onze partners, krijgen een enorme boost door de TV-coverage van de DSC-races door de zenders SBS Autosport en Motors TV. SBS zendt dit jaar niet minder dan 16 maal een verslag van DSC-races uit. Ook op MotorsTV worden alle races uitgezonden en in de weken erna zelfs vier maal herhaald.

De door Spirit Racing ingeslagen weg is succesvol gebleken. Maar achterover leunen is er niet bij. We moeten ons ieder jaar met geheel nieuwe auto’s opnieuw waarmaken. Er is afgelopen winter opnieuw keihard gewerkt om de preparatie en fijntuning voor elkaar te krijgen. Met de nieuwe wagens hebben we al een aantal malen succesvol en zeer intensief getest (Assen ). Een mooi compliment voor de grote groep vrijwilligers van het Spirit Racing Team.

Maar we blijven trouw aan ons motto: we zullen ons verder blijven verbeteren op de circuits, maar zonder dat dit ten koste zal gaan van onze technische betrouwbaarheid en uitgesproken gastvrijheid.

Hieraan hebben wij immers onze sponsoring en uitstraling te danken.

Ik zal hier dan ook persoonlijk op toezien.

Rob Nieman

http://www.spirit-racing.nl/ 
Vetus         Ingersoll Rand         Yanmar         FPT-Iveco         Bosch         Nanni
Created by TrefnetPowered by Shark CMS SHARK